ODBRANA – Takticki Sistem

P: ŠTA JE SAMOODBRANA?
Samoodbrana je sklop svesnosti, samopouzdanja, verbalnih veština suočavanja, bezbednosnih strategija i fizičkih veština koje omogućavaju nekome da uspešno pobegne, izdrži i preživi žestoke napade. Dobar kurs samoodbrane obezbeđuje psihološku svesnost i verbalne veštine, ne samo fizičku obuku.


P: DA LI SAMOODBRANA FUNKCIONIŠE?
Da, trening samoodbrane širi Vaše opcije i pomaže Vam da pripremite uzvraćanja, da usporite, smanjite ili prekinete napad. Kao i bilo koje drugo oruđe, što više znate o tome, lakše Vam je da donesete odluku i da ga upotrebite.


P: MORAM LI TRENIRATI GODINAMA DA BIH NAUČIO DA SE BRANIM?
Ne. Osnovni kurs nudi dovoljno ideja i veština koje Vam pomažu da razvijete strategije samozaštite koje možete nastaviti dalje da gradite. Ne zahteva godine učenja da bi se upotpunio.


P: AKO UPOTREBIM TEHNIKE SAMOODBRANE, DA LI ĆU GORE PROĆI?
Pitanje na koje bi trebalo prvo odgovoriti je šta znači „biti više povređen”? Žrtve silovanja pričaju mnogo o emocionalnom bolu koji traje dugo posle izlečenja fizičkog bola. Studije pokazuju da fizičko samoodbrambeno uzvraćanje ne povećava količinu povrede i ponekad smanjuje tu verovatnoću. Takođe, ljudi koji se predaju napadaču, mogu biti brutalno pretučeni. Svrha samoodbrane je da uspete smiriti situaciju i pobeći što je pre moguće. Znati neke fizičke veštine povećava domet mogućih samoodbrambenih opcija, ali odluka da se upotrebi fizička opcija mora ostati uz osobu u određenoj situaciji.


P: DA LI SAM PREMLAD ILI PRESTAR? NISAM U KONDICIJI? ŠTA AKO IMAM INVALIDITET?
Ne morate biti atleta da biste naučili kako da se odbranite. Stvoren je dobar program koji se prilagođava svakom godištu i sposobnosti i daje priliku svakom učeniku da nauči. Svaka osoba je jedinstvena i učenici bi trebalo da se izjasne o svojim potrebama. Neki programi su specijalizovani za specifične grupe.

samoodbrana & streljastvo

Comments

  • By admin - on

    Kurs samodbrane u taktickom centru Odbrane Beograd na Vozdovcu su besplatni za zene.
    Kurs samoodbrane za decu je besplatan tokom letnjeg raspusta.
    Sve informacije na telefon Taktickog Centra ODBRANA 069/699232 ili na email organizacije info@odbrana.rs

Leave A Comment

Učlani se:

 

Asocijacije, Federacije, Klubovi, Instruktori, nazovite predstavnika ODBRANA Tima u Srbiji i postanite clan Srpske Asocijacije Borenja i Streljastva, punopravnog clana Svetske Federacije!

Telefon:    +381 69 699232
Email:    info@odbrana.rs
Adresa: Brace Jerkovic 137A, Vozdovac 11010 Beograd, Srbija

ОДБРАНА – ODBRANA

 

Тактички Систем Самоодбране

Tactical Defense System

Тактическая Система Самозащиты