ŠKOLA ZA TELOHRANITELJE
Izvršni program zaštite je zadužen za obuku pojedinaca u cilju zaštite klijenata od potencijalnih napadača u bilo kom momentu u bližem ili daljem okruženju.
Da bi ova značajna uloga bila odobrena, kandidati moraju da prođu inzenzivan fizički trening koji prevazilazi standardne nivoe sposobnosti, čak i za članove koji su bivši vojnici.
Program obuke telohranitelja je napredan i fokusira se i na sposobnost i snagu gornjeg dela tela i nudi Vam više od kondicije. Uče se osnove počevši od treninga oružjem, taktičkim položajem, organizacijom i veštinama koje su Vam potrebne da identifikujete potencijalne pretnje ili neuobičajeno ponašanje.
Predstavlja Vam najnovija oružja i odbrambene sisteme i oblikuje principe veštine dobrog gađanja. Program se fokusira na osnovne vojne i policijske vežbe kao što su pravilno korišćenje oružja, disanje, donošenje odluka i taktike pozicioniranja.

Najvažniji aspekt telohranitelja je prevencija
Biti sposoban oceniti situaciju i sprečiti opasnost klijenta je od velikog značaja. Uvežbani telohranitelj može sprečiti većinu napada od izvršenja ako prvo primete nameru, osim u slučajevima napada iz zasede.
Biti sposoban pravilno ispitati okruženje ili mesto (održavanja događaja) pre nego što klijent načini korak je veština od neprocenjive vrednosti. Uz pomoć Izvršnog programa zaštite, naučićete kako da izučite bezbednosne propuste u stalnim okolnostima i kako da sprovedete klijenta u potencijalnoj situaciji visokog rizika.
Kada ste deo tima za bezbednost, komunikacija je ključ

Morate biti sposobni da isplanirate dnevne aktivnosti sa svojim timom tako da ne dođe do nesporazuma jer bi to moglo na momenat da učini klijenta podložnom napadu i prouzrokovati to da mu izgubite trag, stavljajući njegov život u opasnost.
Organizacija i uigranost su neophodni za bilo kakve bezbednosne detalje koji se odigravaju na velikom, otvorenom prostoru. U okviru Izvršnog programa zaštite naučićete kako da komunicirate u šiframa da biste sprečili špijunažu, kako da kontrolišete gužvu u promenljivim situacijama i tehnike sakupljanja informacija tako da Vaš tim može da otkrije bilo kakve pretnje pre nego što se one realizuju u potpunosti.
Ako se napad odigra, na ubrzanom kursu najgoreg scenarija bićete naučeni kako da izvršite prvu pomoć sebi i timu ili klijentima. Ovo je još jedan aspekt od velikog značaja izvršne zaštite.
Morate znati kako da obezbedite osnovnu prvu pomoć pre nego što stigne hitna pomoć jer im to može spasiti život. Ovo uključuje i učenje kako da vratite klijenta na bezbednu lokaciju, koristeći okruženje da bi ograničili njegovo izlaganje i skratili vreme kretanja smanjujući rizik sabotiranja automobila i domova.
Posao telohranitelja nije glamurozan, ali nije bez nagrada. Znajući da obezbeđujete bezbrižnost nekome ili im (potencijalno) spašavate život je najlepši osećaj na svetu.

Trening Izvršne zaštite / telohranitelja & grupne sigurnosti
Na čelu sa glavnim instruktorom Odbrane Vladimirom Đorđevićem u vodećim centrima i školama SAD-a, Kanade i Južne Amerike
Etapa 1 – trajanje treninga je 1 nedelja (5 dana)
Etapa 2 – trajanje treninga je 2 nedelje (10 dana)
Stage 3 – trajanje treninga je 4 nedelje (20 dana)
Nakon završavanja kurseva, učenik dostiže profesionalnu diplomu telohranitelja (sertifikat)
Predmet treninga:
Specijalna samoodbrana
Taktika zaštite
Organizovanje zaštite
Trening naoružanja i gađanja
Načini tehničke zaštite i povezanosti
Strani jezik
Više informacija i registrovanje na www.ODBRANA.com

ŠKOLA ZA TELOHRANITELJE
Program škole za telohranitelje traje, u zavisnosti od prethodno stečenog znanja pojedinca, od jedne do 4 nedelja. Program uključuje teme koje imaju za cilj da daju od sveobuhvatnog pripremanja do pripremanja visokog kvaliteta učenika škole za telohranitelje za nezavisan rad na pozicijama obezbeđenja.
Učenici škole uče kako da procene situaciju, primete neuobičajeno ponašanje kod nekih osoba, da dobro istraže okruženje, objekte, puteve, da donesu samostalno odluke i usklade rad sa ostalima iz obezbeđenja.
Pojedinci koji uspešno završe školu za telohranitelje su fizički sposobni, sposobni da se suprotstave jednom, kao i više napadača koji koriste bilo svoju fizičku snagu ili razne vrste oružja; oni poseduju  znatnu veštinu upotrebe i gađanja različitim oružjem, da uspešno koriste tehnička i druga sredstva zaštite od provale objekata, sredstva za zaštitu od požara, kao i sredstva lične zaštite.
Osim gore navedenog, pojedinci su takođe sposobni da ukažu prvu pomoć sebi i drugim povređenim osobama.
Nakon svega, moramo da istaknemo da pojedinci, nakon što završe školu, poseduju veliko znanje o bontonu (pravilima lepog ponašanja), i njihov izgled i ponašanje su uvek sastavni deo okruženja u kom se nalaze u određenom momentu.

Program uključuje sledeće teme/predmete:
specijalnu fizičku i samoodbrambenu pripremu
oružje sa obukom gađanja
taktike obezbeđenja
sredstva tehničke zaštite i sredstva komunikacije
organizovanje zaštite
prva pomoć i zaštita
pravila lepog ponašanja
SPECIJALNA SAMOODBRAMBENA I FIZIČKA PRIPREMA
Pojedincima je, u zavisnosti od njihove prethodne pripreme, dat program koji ima za cilj podizanje nivoa fizičke sposobnosti i upoznavaje sa oblicima treninga za masu, brzinu i izdržljivost.
Vežbe plivanja imaju za cilj da nauče da plivaju one pojedince koji ne znaju, a one koji znaju da nauče kako da pomognu onima koji se dave.
Program specijalne samoodbrane uključuje veštine realnog aikidoa, samoodbrane, odbrane zaštićenog lica, borbu protiv jednog ili više napadača koji su nenaoružani ili oružani različitim oružjem (nož, palica, pištolj….).
Kada dođe do praktične obuke skupa ličnog obezbeđenja (sheme), pojedinci su trenirani da se orijentišu, nauče sheme pokrivanja jednog ili više telohranitelja, kako da odreaguju u određenim situacijama, kad da pruže otpor a onda i skone zaštićenu osobu ili obrnuto, kako da odreaguju kada je uključeno više telohranitelja (ko pruža otpor, a ko štiti osobu), kako odreagovati u slučaju lažnog napada….

ORUŽJE SA TRENINGOM GAĐANJA
Ova tema uključuje sticanje navika na određeno oružje, građu i karakteristike municije sa teorijom gađanja (elementima u balistici i van nje), sa pravilima gađanja (disanje, pucanje, ciljanje, položaji), biranje i vežbanje najboljih položaja za pucanje i praktično gađanje sa ciljem dobijanja osećaja za ‘instinktivno’ gađanje.
Praktično gađanje se izvodi uz pomoć različitih vrsta pištolja, revolvera i pušaka.

TAKTIKE I ORGANIZOVANJA ZAŠTITE
Ova tema obuhvata individualan trening za statično obezbeđenje (kuća, radno mesto, pozorište, hotel) i obezbeđenje u pokretu (šetanje, božnja automobila, putovanje avionom, brodom, vozom….). Pojedinci su takođe trenirani za obezbeđenje tokom javnih i sportskih događaja, političkih sastanaka i demonstracija. Osobe su pripremljene za situacioni trening položaja kojim se simulira jedan ili više položaja, sa najrazličitijim oružjem u najrazličitijim i najopasnijim situacijama. Naučeni su da primete, prepoznaju i predvide situacije u kojima postoji mogućnost napada zaštićene osobe.
Pored svega ovoga, pojedinci su naučeni kako da organizuju uslugu obezbeđenja zaštićene sobe i njene imovine tokom 24 sata, kroz sve oblike obezbeđenja. Na višim nivoima treninga pojedinci nauče kako da upravljaju uslugom obezbeđenja, što znači da mogu da organizuju i da se organizuju u kompleksnije sisteme obezbeđenja za objekte, osobe i dragocenosti (novac, umetničke dragocenosti, dragoceni papiri, opasne materije).

SREDSTVA ZA TEHINČKU ZAŠTITU I SREDSTVA KOMUNIKACIJE
Ova tema obuhvata kurs za zaštitu od požara, učenik se upoznaje sa sredstvima antidiverzije i sredstvima za zaštitu od požara, način na koji se popravljaju i njihovu integraciju u sistem obezbeđenja, sa ciljem da se poveća efikasnost službe obezbeđenja.
Takođe se uči o sredstvima sopstvene zaštite i zaštićene osobe.
Tema ‘Sredstva komunikacije’ obuhvata učenje o sredstvima, način vođenja razgovora, kao i stvaranje specijalnog kodiranog razgovora u vezi sa aktivnostima i mestom na kojem se aktivnosti odigravaju. Takođe se uči o karakteristima uređaja za prisluškivanje i njihovom otkrivanju i neutralizaciji.

PRVA POMOĆ I ZAŠTITA
U ovom delu se uči o kardiopulmonalnoj reanimaciji, sprečavanju krvarenja, prvoj pomoći pri trovanju, davljenju, opekotinama, povredama izazvanim nožem ili mecima, prva pomoć u vezi sa koštanim tkivima.

PRAVILA LEPOG PONAŠANJA
U okviru ove teme pojedinci nauče o pravilima oblačenja, jela, ponašanja na javnim mestima (ulica, restoran, pozorište, hotel….), nauče etiku profesije sa pravnim i moralnim pogledima i veze između poslodavca i njegovog okruženja.
Sve ovo nam daje pravo da iznesemo da je osoba koja završi obuku u našoj školi prema ovom programu kvalifikovana za aktivnosti telohranitelja tokom izvođenja ove zahtevne profesije.

Leave A Comment

Učlani se:

 

Asocijacije, Federacije, Klubovi, Instruktori, nazovite predstavnika ODBRANA Tima u Srbiji i postanite clan Srpske Asocijacije Borenja i Streljastva, punopravnog clana Svetske Federacije!

Telefon:    +381 69 699232
Email:    info@odbrana.rs
Adresa: Brace Jerkovic 137A, Vozdovac 11010 Beograd, Srbija

ОДБРАНА – ODBRANA

 

Тактички Систем Самоодбране

Tactical Defense System

Тактическая Система Самозащиты